Opskrift // olivenbrød med timian
Det var første gang, at jeg i lørdags bagte en olivenbrød. Så jeg tænkte, at jeg da lige ville dele den med jer. For det blev altså ret godt, især til tapasretter. Det er ret nemt at lave, kræver få ingredienser og skal bare stå og passe sig selv natten over.
Ingredienser:
3 dl vand
1/4 dl olivenolie
5 gr gær
100 gr hvedemel
200 gr italiensk hvedemel tipo 00 / pizzamel
10 gr flagesalt
1 tsk fin salt
Oliven
Timian
Gær, olie og salt blandes i vandet – hvorefter begge meltyper blandes i og æltes godt igennem. Det bliver en meget vandet og klistret konsistens, sådan skal det være 🙂 Sæt dejen tildækket i køleskabet, og lad den hæve natten over.
Tag dejen ud af køleskabet, beklæd en bradepande på ca. 20×30 med bagepapir og hælde dejen over i den. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Tænd ovnen på 225 grader – skær oliven i skiver, og læg på dejen og drys med noget flagesalt og timian (jeg brugte bare tørret) og hæld lidt olivenolie over dejen. Man kan også bruge andre former for krydderier, såsom frisk rosmarin eller origano.
Bag brødet i 20 min.
Hov der skulle selvfølgelig stå dl efter 🙂 det er vist rettet nu. Tak!