Mad // 4-retters
Jeg havde jo egentlig lovet jer, at vise den middag jeg lavede, da jeg inviterede familien over til middag. Der kom så mange andre indlæg i vejen, så jeg må hellere vise dem nu inden der går meget længere 🙂 Alle billederne blev taget med iPhone, deraf kvaliteten.
Middagen blev til 4 ret simple retter blev det til, meget af det kan forberedes dagen før. Det gør det langt nemmere og mindre stressende, så kan man hygge i stedet for.
1.ret var en stenbidderrogn med friskpillede rejer, rødløg, creme fraiche, avocado toppet med karse og lagkagehusets rugbrødschips ved siden af. 2.ret thai inspireret muslinger med rød karry, lime græs, ingefær, hvidløg og to slags muslinger (blå-og hjerte muslinger). 3. ret risotto med persille/smør bagt jomfruhummer (jomfruhummerne kunne godt have fået mere krydderi, da de kun var bagt med smør og persille). Til dessert var der karamel is med chokolade nemesis serveret i lerkrukke, så kagen kom til at ligne pottemuld. Det vækker gæsters begejstring at servere den lidt anderledes, kan jeg godt hilse og sige 😉 Havde egentlig også tænkt mig at købe vingummi orme, som jeg kunne grave ned i mulden. Men glemsomheden ville andet.
Opskriften på den chokolade kagen er fra dette tidligere indlæg. Den bedste chokolade kage efter min mening, eftersom den er meget rig på smagen og klæg. Man skal bare bage kagen som sædvanligt i en bradepande. Når den har stået i køleskab i nogle timer eller natten over. Brækker man kan i stykker, så det kommer til at lægge sig i klumper. Perfekt til at hælde over en god flødeis. Lerkrukken kan købes i forskellige havecentre eller i Kræmmerhuset ( a la Tigerbutikken) på Frederiksborggade. Hvor store man vil have dem er jo op til appetitten ;-).
Jeg er sprit ny læser her på bloggen, men har lige læst 10 sider tilbage og er begejstret! Synes ellers jeg kender de fleste danske blogs, men det er altid så dejligt at opdage en ny 🙂